Családformáló – Szülőszerepben & családként

családformáló
Családformáló szerep? Be kell látnod, hogy a gyerekeid, a családod a(z egyik) legnagyobb stresszfaktor az életedben? Amikor összecsapnak a fejed fölött a hullámok, kétségeid vannak afelől, hogy alkalmas vagy-e a szülői szerepre? Pedig igyekszel, de semmi látszata nincsen?

Milyen lenne a család(i idill), ha a nevelési, családmenedzselési céljaidat sokkal könnyebben elérnéd? Uhh, félre a nagy szavakkal, ha anyaként, apaként otthon egyszerűen magabiztosabb és boldogabb lennél?

Sok szülő, utánaolvas, Face-en csoportozik, sokféle módon keresi a megoldást, de az igazi változás valahogy elmarad. Ilyenkor még újabb forrásokhoz, módszerekhez nyúl. Te is úgy látod, hogy a megtanult vagy tanácsként kapott hasznosságok nem épülnek be a működésedbe? Te sem csinálod másképp a dolgokat? Pedig időt és fáradságot nem kímélve keresed a megoldást?

Legtöbbször nem az a baj, hogy nem tudod, mit kellene csinálni. A valódi probléma, hogy nem tudod, hogyan fogj hozzá, nem mersz/mertek belevágni. Ennek alapvető okai például: valami megmagyarázhatatlan „fortélyos félelem igazgat”, vagy mert félsz, hogy még jobban felborul az életetek, mert nem hiszel / hisztek a valódi változásban…!
Tudom, mit jelent beleragadni valamibe, és azt is, hogy mit jelent változtatni, annak összes bonyolultságával,és szépségével még a saját példámon is. Ha arra lenne szükségetek, hogy feltárjátok az akadályokat, hogy utána felszabadultan foghassatok hozzá a változtatandókhoz, bátran keressetek! =>Hotline 

A témához kapcsolódó posztjaim, írásaim:

Kicsikhez   Lányoké az elsőbbség     Huppanni is engedd!      Ímmel-ámmal      Időzítő

Nagyobbakhoz    Clash of Clans

Kicsikhez  és nagyobbakhoz Belső béke

Szülői működés és felelősség kapcsán     Kempó több felvonásban     Matyó-hímzés vagy krikszkrakszos sorminta      Figyelem! figyelem?     Óvunk és vétünk?        Metrón     Metrón 2.    Az erőfeszítését vagy a képességeit díjazod?

Családi együttműködés  5 dolog, amit kerülj nőként, ha cél a békés családi hajlék          Felelősségből lehetőség        6 megszívlelendő dolog, ha békés hajlékra vágysz          Lehetne bor és pezsgő,de nem

Általam kedvelt bejegyzések másoktól:

 

error: Content is protected !!