Miért a coaching?

Miért válaszd a coaching-ot

Miért a  coaching ? Viccesen a válasz: A legjobb önmagadért! De ha a coaching célján túl, a módszer igazolását kutatjuk, valami ilyesmi rajzolódhat ki:

Mert a coaching megoldásorientált folyamata garantálja, hogy elérhessük, ami fontos Neked, ugyanis

  • az együtt-munka során a CÉLODRA KONCENTRÁLUNK, (nem elsősorban a problémákra); (megtaláljuk az irányt, megfogalmazzuk az adott helyzetedben illeszkedő cél(oka)t, átfogalmazzuk a meglévő(ke)t, ha szükséges; (Seneca után szabadon: … egyik szél sem kedvez a hajódnak, ha kapitányként nem tudod, melyik kikötő felé tartasz.)
  • megtaláljuk az odavezető utat, amin közeledhetsz ÖNMAGAD FELÉ. Ugyanis belőled építjük fel a megoldást, A TE LELKI, GONDOLATI, KREATÍV TEREDBEN MOZGUNK, ettől lesz a történet igazán a tiéd.
  • a coaching során nemcsak ÖSSZERAKJUK, hanem VÉGIG IS VISSZÜK a vállalásaidat, hogy eljuss a célig, közben támogatásra, motiválásra, megerősítésre számíthatsz.
  • FIGYELJÜK, – ha úgy tetszik – MÉRJÜK AZ ELŐREHALADÁSODAT a saját mérési rendszereddel.
  • Jellemzően rövid időn belül érzékeljük a változások jeleit a coaching nak köszönhetően, és ÜNNEPELÜNK, ha jönnek a sikerek, mert megérdemled!

A coaching további értéke, hogy nemcsak a konkrét célod megvalósulásában érhetsz el sikereket, hanem a megszerzett KÉSZSÉGEK, MEGOLDÁSOK, SZEMLÉLETMÓD,  újféle MŰKÖDÉSED jellemzően jól szolgálnak az élet további területein is.

 

Kíváncsi vagy a SZERETET-TÉRKÉPEDRE? Adj meg egy-két adatot, és már rajzolhatod is!

Kategóriák

Blogarchívum

error: Content is protected !!