Gépezés vagy tévé, vagy mindkettő… A dolog féken tartása az aprókáktól a nagyokig, huhh, sok otthon békéjét dúlja fel folyamatosan! Zig Ziglart sales guruként hitelesnek tartottam, így amikor kiderült számomra, hogy feleségével négy gyereket neveltek fel, akkor a következő gyerekterelgető tippet olvasva tőle,  nem volt kétségem, hogy ismét jó tanáccsal szolgál. Így ezt most most megosztom veletek. Ő még a TV korában fogalmazta, ezért a blogot engedelmetekkel önhatalmúlag kiegészítem a gépezéssel -, azt feltételezhetjük, hogy a módszer működik, mert a technológia  ugyan  rohamosan változik, de hogy a gyerekek a határokat és szüleik idegzetét feszegetik, ha a szórakozásukról van szó, az semmiképp.

A gépezésben érintett gyerekek a koruknál fogva aktív közreműködői lehetnek a szabályok meghatározásának a szülők irányítása mellett, Ziglar szerint valahogy így:gépezés

  1. Szülők, gyerekek közösen leülnek, átnézik hét elején a TV-műsort, várható leckemennyiséget, gépezési igényt, mivel mennyi időt tudnak tölteni egyéb kötelezettségeik mellett.
  2. Megtervezik, hogy adott napon mennyi időt szán minden egyes gyerek a kiválasztott programokra: gépezés, tévé …
  3. Végül minden gyerek kap egy „jegytömböt”, annyi jeggyel, amennyi programra lehetősége van a héten. Amikor az adott program lezajlik, a szülők levesznek, érvénytelenítenek egy jegyet.
  4. Hab a tortán a jól teljesítésért járó bónuszprogram lehet.

Megéri a fáradozást, nem én mondom meg, hogy édes fiam, majd ha… hanem a folyamat során  nagy szerepet kap az együttműködés  hozadéka, hogy a gyerek megtanul érték alapon választani, felelősséget vállalni, önkontrollt gyakorolni. Mindennek köszönhetően a tapasztalatok szerint, hosszú távon boldogabb, nyugodtabb, produktívabb, gyengédebb lesz. Lehet, hogy ennyit megér a  családi béke, nem?

A tapasztalatok megosztása gazdagíthatja mindenki lehetőségeit a megoldáshoz, írjátok meg, közzétesszük => Tapasztalataim

 

error: Content is protected !!