FÉRFILÉT

Mit várok el magamtól férfiként? Mennyire van a férfilétem összhangban azzal, hogy a párom, családom és a tágabb környezetem milyen helytállást, virtust vár el tőlem? Szeretnék-e, és ha, igen, hogyan megfelelni nekik? Milyen mintát hozok magammal? Kötök-e kompromisszumokat? Ha igen, mennyire tartom ezt férfiasnak? Mennyire könnyű/nehéz velem? (Ha véletlenül nem vagyok kapcsolatban, és szeretnék) miért nem jön már szembe a „NŐ”…? …

Lehetséges, hogy ezek a témák egyáltalán nem foglalkoztatnak ( =nincs ilyen problémád / =szerencsés alkat vagy / =lazán tudod kezelni / …vagy a párod…).
Ha mégis, akkor csak kérdésként merülnek fel, vagy nyomasztanak is? Ha utóbbi, akkor már régóta az lebeg a lelki szemeid előtt, hogy leteszed ennek a terhét? (…esetleg halkan hozzáteszed, és akkor végre mindenki békén hagy …). Mi a legnehezebb? Próbáltad megoldani? Hogyan fogtál hozzá? Szerinted mitől nem jött a tuti megoldás? Egyáltalán, mi lehet a te megoldásod?

VIRTUS

Az a vágyad, hogy otthon – gyakran – béke honoljon, feleséged / barátnőd egyre gyakrabban elfogadja a rigolyáidat (Barca-meccsre behűtve a sör a polcon, ahová csukott szemmel nyúlsz be a hűtőbe… nem félek attól, hogyha nem vagy sportkedvelő, attól még ne lennének hasonlók a tarsolyodban). Poént félretéve, mindeközben a férfi-élet teljesen a sajátod, békében vagy magaddal, mert a helyeden vagy, szívesen és kedvesen vagy a tieiddel (és ők is veled) a legkisebbtől a legnagyobbig. Túl szép, hogy igaz legyen? Dehogy!

FÉRFIVIRTUS

A férfiléted részeként általában az élet más területein a tisztánlátás, egyértelmű döntések, felelős cselekvések, eredmények jellemeznek, és odajutottál, hogy önmagaddal kapcsolatosan is ezekre lenne szükséged? Szívesen megosztanád a kétségeidet, hogy közelebb kerülj a megoldásodhoz, netán önmagadhoz?
A titok, hogy a te céljaid, megoldási módjaid, energiáid, virtusod kell hozzá. Hogyan fogalmazd meg, hozd felszínre, éld meg ezeket?
Sok szerepükben működtem együtt már férfiakkal, páromként, családtagként, vezetőként, munkatársként, így ha biztatás, empátia, jókor feltett célzott kérdések, nézőpontod megváltoztatásában és a személyes megoldásod kidolgozásában támogató segítség kell, itt megtalálsz!
Férfilét

Kapcsolódó:

Énmunka – az önismeret, önfejlesztés 5 aranyszabálya

error: Content is protected !!