Azoknak ajánlom ezt a történetet, akik sokszor szembesülnek a nehéz – mondjuk ki –   nyavalygós önmagukkal. Olyanoknak, akik, úgy érzik, hogy az élet igazságtalan, és hogy velük valahogy mindig kibabrál.  Ha nem volt még ilyen helyzeted, korszakod, véletlenül se olvass tovább!

Ha tovább olvasol, akkor megosztom veled ezt, ami nekem nagyon bevésődött:

AZ ÉLET IGAZSÁGTALAN!

A séfhez (erről Jean Reno jut eszembe…) dúlva-fúlva érkezik a lánya, azzal hogy „feladja, kész elege van, ő egy szerencsétlenség, és az élet igazságtalan.”

A lány megírt cikkét ugyanis visszadobta a főszerkesztője, a fiúja packázik vele, ééés ráadásul a barátnői is lenyomták(?!) egy számára fontos vitában….

-Na, gyere csak ide, ülj le egy kicsit, és figyelj!- így a papa.
-Jajj, papa! Tudom, most mi jön! Nem kérnék belőle!
-Nem, nem tudod!…
A séf elővett három lábost, hogy vizet forraljon, és zöldség, tojás, és egy kanál kávé került a lábasokba, majd türelmesen várt.
-Papa, nekem erre nincs időm! Különben is, mi közöm a főzéshez?
-Várj, mindjárt kiderül! A konkrét problémáidra neked kell megoldást találni, viszont azzal tudlak segíteni, ha megfigyeled, mi történik a három lábasban. Egyikben a melegítés hatására a tojás megkeményedik, a másikban a zöldség megpuhul, és a kávé…? A kávé pedig finom elegyben selymesen feloldódik…

VAGY MÉGSEM…?

Az élet igazságtalan! A tojás megkeményedikAz élet igazságtalan! A zöldség megpuhulA kávé selymesen elegyedikMert dobhat bármit a főszerkesztőd, a pasid, a barátnőid, szóval az életed, választhatsz tetszésed, belátásod szerint, kívülről ránézve a helyzetre, hogy hogyan állsz a szituhoz. Ez a helyzetben hozandó esetleges további felelős döntésedet is befolyásolni fogja.Szóval: zöldségként, tojásként, vagy kávéként selymesen… Tiéd a választás szabadsága! Mindig…! Azért, hogy kevésbé legyen veled az élet igazságtalan. Valld be töredelmesen, mennyire használod tudatosan ezt a szabadságodat?

Ha úgy érzed, semennyire, vagy használod ugyan, de  még nem teljes magabiztossággal, azért itt-ott befigyel még, hogy az élet igazságtalan, nem érzed még valóban szabadnak magad, akkor bátran keress!  Így fegyvert adhatunk a kezedbe, hogy a véleményekkel, bizonytalanságokkal szemben, vagy viták során, legyen az a pároddal, főszerkesztőddel vagy bárki mással a világon, ütésálló lehess!

error: Content is protected !!