5 dolog, amit nőként kerülj, és 180 fokos fordulattal: a hozzáállásodon változtatva megteheted az első fontos lépést, hogy könnyebbé tedd a helyzeted, ami röviden akadályelhárítás. Ez sokszor a legnagyobb lépés a sikerhez, vagyis ha túl vagy rajta, akkor túl vagy a nehezén! Segítségül összegyűjtöttem néhány „fontosságot”, amiket, jobb, ha kerülsz!

5 dolog, amit nőként kerülj, ha békés családi hajlékra vágysz:

5 dolog, amit nőként kerüljSTOP1      A „bezzeg, a férfiaknak mennyivel könnyebb” mondattal!
Egyrészt nekik se könnyű, másrészt ők nem az ellentábor, hanem azok, akiknek egy számodra fontos képviselőjével kooperálhatsz a vágyott hajlék megteremtéséért.

STOP2      A mártírsággal, vagyis azzal, hogy tényleg neked kell a bozótot vágni, egyes-egyedül!
Az abban a pillanatban érzett önsajnálat miatti elégedettségeden túl nem vezet sehová, csak arra képes, hogy a válságot mélyítse!

STOP3      A kiabálással, halk méltatlankodással, ítélkezéssel, kritikával!
Szóval ne ölts harci díszt, mert azzal csak védekezésre és ellentámadásra készteted a közvetlen környezetedben élőket!

STOP4      A kifogásokkal! Például: Úgyse lehet semmit… rábízni, megbeszélni, elérni… egyikükkel sem…
Hogyan vársz bármi változást, ha teljesen korlátozóan állsz hozzá?!

STOP5      A reményvesztettséggel & csodavárással!
Szóval kerüld a végleteket a változások megítélésében, az azokkal kapcsolatos gondolataidban, vágyaidban, mert visszavetnek, és azért is, mert az „igazság” valahol középen lesz!

Hhmm, a fontosságot nem véletlenül tettem idézőjelbe. Azért, hogy fontos  legyen  az eltüntetésük, mert tényleg komoly akadályok lehetnek áhított céljaid elérésében!

Egyértelmű, hogy változtatni a hozzáállásunkon nem egyszerű!  Mert sokszor félelmek, kártékony hiedelmek vezérelnek, akadályoznak bennünket. Ha ezeknek az akadályoknak eltávolításához együttérzésre és támogatásra van szükséged, keress bátran, hogy eljuthassunk együtt a megoldásodhoz!

Erősítsünk rá, miért is dolgozunk

A békés hajlék zsigeri igényünkMielőtt folytatnánk a témát, erősítsünk rá, miért is dolgozunk, miért is olyan fontos otthon lenni? Mert az otthonra lelés, valahová tartozás belső igénye nem  hepped, heppem, hanem mélyen gyökerező szükségletünk! Nincs annál felemelőbb, mint ezt az érzést ténylegesen otthon a szeretteink körében megélni. Férfinak, nőnek, gyereknek, mindenkinek válogatás nélkül! Az otthonra lelés, a békés hajlék egyenlő a szabadsággal, boldogsággal, kiteljesedéssel.

Szóval a macsétás küzdelem vagy ez? Az egyedül érzed magad, az egész világot utálod, miközben a felelősség alatt roskadozol, vagy a szabadság, boldogság, kiteljesedés érzése?
Ha sikerül eltávolítani a berögzült hiedelmeidet és változtatni a hozzáállásodon, akkor már csak néhány lépés, amelyből az első: dobd be a varázsszót! … és igazán közel kerülsz az áhított állapothoz.

Kapcsolódó:

Felelősségből lehetőség
6 megszívlelendő dolog, ha békés hajlékra vágysz
Lehetne bor és pezsgő,de nem

=>Családformáló

error: Content is protected !!