Vitathatatlan, hogy családi és női szerepeit tekintve leginkább a 45 fölöttiek világa sokszínű  ideális esetben családot terelget, vagy miután útjára engedte kirepülő gyerekeit, életközepi krízist kezel, vagy újrarendezi az életét addigi párjával, vagy társkeresést követően új férfi oldalán képzeli el a jövőt, vagy egyáltalán mostanra találja meg az igazit, saját újabb gyereke vagy unokái lesznek… hogy csak egy-két lehetőséget említsünk, és akkor még a munka adta különféle kimenetekről szót sem ejtettünk.

Új férfi oldalán … itt időzzünk el egy kicsit: nem tévedünk sokat, hogy a társkeresés kapcsán sok a bizonytalanság, ebben a korban fokozottan: bizalmatlanság…, önbizalomhiány…, „úgyse-érzés”, félelem, aminek sokszor még az okát sem tudjuk… tévhitek sokasága…, ugye?

Ezek közül igyekszem most néhány önkorlátozó hiedelmet eloszlatni:

1. Bátran lehetsz szerelmes

Társkeresés - Bátran lehetsz szerelmes„Én és a szerelem, ugyan már”, egyesek azt is hozzáteszik, „Már az unokám mesélgeti a kis szerelmes élményeit”. Szóval sokfélét megtesznek e számukra fontos dologban, mint társkeresés, hogy nehezítsék a helyzetüket, és a korral kapcsolatos dogmák, beidegződések nagyon ráerősítenek erre. Kérdezlek, kinek van joga lebeszélni, letiltani számodra a legbensőségesebb érzést? Csak azért mert ötven, hatvan, vagy akár hetven éves vagy. Kinek vagy minek kell megfelelned? Jó hírem van: csak és kizárólag a boldogságvágyadnak. Felejtsd el a károgókat, és merjél bátran szerelmes lenni. Ugyanolyan jogod van utat engedni az érzéseidnek, mint bárki másnak. Ami még szintén jó hír, hogy hasonlóan mézédes az érzés, mint amikor húsz éves vagy. És ugyanúgy jön, ha jönnie kell… 🙂 .

2. Társkeresés: számít a kor(különbség)?

Igen, jön, ha jönnie kell, és nem aszerint válogat – hogy egy másik dogmát is ledöntsünk – , hogy hány éves vagy, hanem, hogy megfog-e a másik. Ha megfog, akkor a korkülönbség ebben a korban igazán nem kell, hogy visszafogjon a társkeresésben, akár pluszban / mínuszban. Ezt a félelmet különösen a társkereső felületeken fejlesztik tökélyre az ismerkedők, akik gyakran adatlap-detektívekké válnak, ahelyett, hogy mihamarabb megismernék egymást kellemes (ugyanakkor sokszor nagyon hasonló) profil(ok) és fényképes szimpátia esetén. Gondolj bele, akkor sem a korát nézed, ha szemben táncol valaki egy partin, és  valami igazán klasszat éreztek mindketten …Mert a személyes szimpátia mindent visz, és akkor tényleg a legkevésbé számít, hány éves vagy a párodhoz képest.

Társkeresés 45+ nem a kor számítPersze felmerül, hogy akkor miért „fiatalodnak hirtelen” ebben a korosztályban a hölgyek a társkeresés során? Hhhmm, lehet, hogy még él az az erős beidegződés, hogy nem is olyan régen az 50-es-60-as magyar férfiak kizárólag náluk minimum 10 évvel fiatalabb nőkre buktak. Illetve a másik oldalról, jellemzően – finoman fogalmazva pocakos urakat „dobott a gép” a társkeresőkben, ha dobott egyáltalán ebben a korosztályban -, így két okból is a középkorú hölgyek gyakran a jóval fiatalabb férfiak ismeretségét keresték.

Ez szerencsére átalakulóban van, azzal például, hogy a középkorú férfiak és nők számára is teljesen természetes az internetes ismerkedés, és azzal is, hogy a mai ötvenes az igazából negyvenes…, és a tapasztalatok szerint a férfiak is jobban odafigyelnek a fizikumukra. Mindezeknek köszönhetően lassanként leolvadni látszik az ártó sztereotípia, hogy az utóbbiak – tisztelet a kivételnek – gyakran majdnem lányuk korabeli pipi oldalán érezték jól (?) magukat.

3. Magasra a lécet?

Itt jut eszembe, hogy sokakat riogat a környezete azzal, hogy azért nem….. tovább

 

error: Content is protected !!