Magasra a lécet?

nélküled nem megy…jön az igazi, mert túlzottan válogatós, senki nem felel meg neki. És bár ez fokozottan igaz a 45+-os nőkre, – akik sok átélt rossz tapasztalatuk alapján valóban hajlamosak óvatosak lenni,- ez a mondat már alapból ellentmondásos: hogyan tudna szembejönni a számára igazi, ha jóval alacsonyabbra teszi a lécet, és kényszerből és elfogad valakit, aki bármely vonatkozásban nem üti meg a mértéket. Szóval rajtad múlik, nélküled nem megy!

Itt ugrik be a bölcsesség Janis Joplintól, „Ne alkudj meg, másod sincs, mint önmagad”, akivel mélyen egyet értek, mert alá menni az igényeidnek, különösen ebben a húsba vágó témában, mint a párválasztás, borítékolt kudarc. Kutatások eredményei is megerősítik, aki többet vár el, az többet is kap, jutalmazza az élet, boldogabb lesz. Vagyis ha magasabbra teszed a lécet, akkor azt jó eséllyel megugorja valaki. Nézz körül a környezetedben, és hasonlítsd össze „Az annyit voltam egyedül, és ő végül is mégiscsak rendes” kapcsolatokat azokkal, amelyekben a boldogságtól csillog a résztvevők szeme.

4. Nagy számok törvénye

Ha már mást nem tudsz felhozni kifogásként, akkor tuti, azzal rukkolsz elő magadnak ott belül, és persze mindenkinek hirdeted, hogy jaaaj, ne fárassz, esélytelen, ebben a (netes) közegben… Kétségtelen, hogy szerencse is kell hozzá, hogy a második kapcsolatfelvételből valami nagyon klassz jöjjön létre – mint ahogy velem is történt –, de érdemes meglátni azt, hogy sok lehetőségből több potenciális jelölt adódik a nagy számok törvénye alapján. És ha valakivel nem érzed az összetartozás érzését, ne húzd az időd (és az övét sem), hanem lépj tovább bátran, önbizalommal, mert lehet, hogy a tizenhatodik jelölttel érzitek közösen, amit éreznetek kell. És ez bizony sokszor türelemjáték…

5. Nélküled nem megy!

…és még valami, ami nélküled nem megy: annak a belső igénye, késztetése, hogy kiirtsd magadból, hogy úgyse… szóval el kell hinned, hogy számodra is teremhet babér:

  • Bízz az ösztöneidben! Nem lehet átverni, nem vagy már tini! Levélben még esetleg, de személyes találkozás alkalmával, a tapasztalataid és az intuícióid birtokában már aligha.
  • Bízz magadbanA nagy Ő… tudd, mi a fontos neked, és elsősorban nem a potenciális partner magasságára, kilóira utalok, hanem sokkal inkább a belső értékeire. Azt szintén érdemes átgondolnod az ismerkedés során, hogy miről vagy hajlandó lemondani, ha úgy hozza a véletlen. Mérlegeld, hogy az értékek különbözősége a leggyakoribb konfliktus-és kockázatforrás a párkapcsolatban.
  • Bízz magadban, az egyediségedben, a megismételhetetlenségedben, és ne abban, hogy szuper vagy külsőleg (pláne, ha ezt műköröm, műszempilla, mű stb… okozza) ! És felejtsd el, hogy annak kellene lenned! Mert nem a darázsderékon múlik, és mert ebben egyikünk sem, se te, se én, sem a többi „versenyző” nem bízhat!
    Abban, ami te vagy, abban viszont igenis bízhatsz, és abban is, ami még nem, de tudod, hogy változtatnod érdemes, és erről például őszintén beszélsz egy randin…
  • Legyél készen arra, hogy elfogadd, ha szembejön, akit vársz, merülj bele a kapcsolatba, és minden sejteddel örülj nektek!

Egy szó, mint száz: nélküled nem megy, tényleg nem! Vagyis hiába minden külső támogatás (bemutatnak valakinek, netes ismerkedés stb.) ha te saját magadban nem köteleződsz el párkapcsolati célod mellett, érzéseidben, gondolataidban, tetteidben, … aminek fontos lépése a számodra szükségtelen, ártó, visszatartó dolgaid lebontása, feloldása ott belül.

Ha még ezután sem vagy biztos, hogy megpróbálhatod, akkor vagy nem szorít a cipő eléggé a párkeresésben, vagy valamilyen valóban nehéz dolog  tart vissza. Ha ez utóbbi, vagy  akár csak egy kis biztatásra  vagy tapasztalatcserére van szükséged, keress bátran, ha pedig belevágnál, egy jó tanács: a randin kevés smink, kiemelt hangsúllyal a szemre… ! Hajrá!

Az ideális pár

error: Content is protected !!