Mások után szabadon – Otthon az életedben!

A mostani Lélekfirkát egy szembejövő lakberendezési plakát inspirálta: Otthon az életedben

Ha lakberendezési szempontból figyelem, hogy mit jelent az otthon, lelkesen bámulom a klasszabbnál klasszabb enteriőröket, játszom a képzelőerőmmel, kreativitásommal, azzal, hogy milyen színeket, formákat, megoldásokat válogatnék össze, hogy otthon érezzem ott magam. Ami biztos, hogy – számomra hidegségénél Otthon a családfogva – nem választanék minimalista designt.

Ha elrugaszkodom a lakberendezéstől, ezt azzal egészítem ki, hogy szükségem van olyan közegre, ahol jól érzem magam, ahol elfogadnak, ahol elbújhatok, ahol feltöltődhetek. Ahol ez megvan, ott van számomra „a” hajlék, ott vagyok otthon.

A fentiekben észrevétlen keveredik a kézzel fogható dolgok szépsége, hangulata és az a szépség, hangulat, amivel te, én, vagy bármelyikünk megtöltheti azt a bizonyos hajlékot. Mindenkié más, az enteriőr is, és a hajlék is. Ami közös, hogy az igazi otthonhoz mindannyiunknak a fizikai és lelki biztonság, a melegséget, békét árasztó hangulat, a simogató kényelem, a nyugalom érzése társul még a mindennapok vibrálása közepette is.

Ha az életemet nézem, ahogy jövök-megyek, mozgok a saját közegemben, vagy egy idegenben, ahogy szoktam tenni a dolgom, ahogy szeretek, adok, elfogadok, vagy azt, hogy bántok-e, ütök-e (persze, csak szavakkal), visszapattanok-e, ezek mind-mind arról mesélnek, hogy otthon vagyok-e az életemben.
„Otthon az életemben”, valami olyat jelent, hogy

  • JÓL érzem magam, a helyemen vagyok, vagy ha most még nem, akkor
  • tisztában vagyok vele, hogyan működöm, és mik a mozgatóim
  • tudom, a működésemmel milyen hatást váltok ki a környezetemben
  • tudom, hogyan működjek úgy, hogy az nekem és másoknak már most jó, vagy lépésről-lépésre egyre jobb legyen
  • nemcsak tudom, hanem képes is vagyok így működni (ha eddig nem, akkor egyre gyakrabban)
  • a viszontagságok, csaták közepette is mindig visszatalálok oda, ahol van munícióm, ahol föltöltődhetek
  • van egy(re) stabil(abb) lelki, gondolati értékrendem, ami vezet, formál.

Mindezek segítenek, hogy hozzátegyek a nagybetűs hajlékunkhoz.

(Most egy pillanatra nőként bevillan, hogy az otthonteremtés felelőssége, lehetősége mennyire a nők vállán nyugszik. Felelőssége? Lehetősége? Na, erről majd egy újabb blogban!)

Szóval ezek után nem tudom elképzelni, hogy minimalista lelki környezetben éljek! (Bocsánat a minimalista irányzat kedvelőitől, de ez a párhuzam az alaptörténetből spontán adódik.)

Ha te sem tudod elképzelni, és úgy látod, van még dolgod ezzel, ugyanakkor nem tudod, hogy kezdd el, javaslom, iratkozz fel a =>hírlevéllistára, és máris küldjük az ingyenes SZERETETTÉRKÉPET, hogy el tudj indulni, és  a végén otthon legyél… az életedben. Ha  beszélgetnél erről  =>keress bátran!

error: Content is protected !!