Felelősségből lehetőség

A felelősség súlyának lerázásához helyette egy látszólag igen egyszerű dolgot kell tenned női fifikával, bedobnod a varázsszót: lehetőség. Felelősségből lehetőség! Ha kialakítod magadban azt a képességet, hogy másképp tekintsél a helyzetre, sokkal-sokkal könnyebb dolgod lesz a problémamegoldásban! Lehetőség, hogy jól és szeretettel menjenek a dolgok otthon! Igen!

Ha tetszik, úgy is megélheted, hogy „lehetőség, hogy mint nő valaminek az élére álljak” ? Annak a változásnak az élére, hogy a „rám háruló terhek csökkentése mellett otthon a családban jobban és szeretettel menjenek a dolgok”.

Felelősségből lehetőség, irányítás művészi fokon

Ha a lehetőséget látod a változtatásban, új dimenziók nyílnak meg:Tudatosítsd a helyzeteket problémamegoldó-készséged, meggyőző- és motivációs képességed kipróbálási terepeként. Máris jobb az optikája a történetnek, nem?  Próbáld ki, működik! Észre sem veszed, és máris művészi szintre léptél a problémamegoldásban. Ha  bátorítás kell, keress bátran!

Kétségek helyett

Felelősségből lehetőség„Ááá, én erre képtelen vagyok!” – mondhatod. Nem elég motiváló? Itt a kérdés, a társas magányt, a gépies mindennapokat választod vagy a hajlékot, ami mindenkinek az otthona? Ha utóbbit, akkor kezdj el tenni érte!

„Uhh, nem traktálom őket”- mondhatod mások igényeire érzékenyített nőként. Ne kezdd el őket mentegetni, hogy mennyi munkájuk, leckéjük stb. stb. van. Ők is prímán kimentik magukat. Eleinte. Később ez már szükségtelen, nem azért, mert a házimunka oltárán szeretik feláldozni magukat (főleg, ha a férfi gyerekként nem ezt látta). hanem mert látják, hogy működik a dolog, és mert egyszerűen, klassz érzés egy közös célhoz bármivel is hozzájárulni, és utána együtt örülni a közös sikernek, és ezzel otthon lenni.

Erről még a munkahelyén elfoglalt csúcsvezető is így vélekedik. Még azt is hozzáteszi, hogy esténként az otthoni dolgok közös előrébb tolása felér egy közös programmal, így a gyerekei elnézőbbek vele, hogy máshová ritkán jutnak el együtt hét közben. Egyik „újításuk” például, hogy mostanában nem a mosóba viszik a kocsit, hanem a kisebbik fiával otthon a beállóban együtt mossák le, beszélgetés, röhögések, esetenként „habparti” közepette.

Azt egy másik apuka mondja, hogy neki a gyerekekkel való lazulást bizony tanulni kell, mert náluk régen katonaszigor jellemezte a család életét, amit az apukája vezényelt. De apaként már érzi, hogy milyen más az élet, amióta ő is igyekszik változtatni, és nem a rögzült minták mentén működni.

Szóval csak merj bátran belevágni! Felelősségből lehetőség! Tudd, te magad vagy a lehetőség! Ha ezzel azonosulni tudsz, akkor az akadályelhárítást, problémamegoldást kipipálhatod, és belefoghatsz az építkezésbe.

Kapcsolódó:

6 megszívlelendő dolog, ha békés hajlékra vágysz
Lehetne bor és pezsgő,de mégsem, még nem

=>Családformáló

error: Content is protected !!