Lehetne pezsgő és bor

BB Lehetne pezsgő… és bor, és kánaán! Már majdnem, de még várj egy kicsit 🙂 ! Most még nem az, hanem a második varázsszó a békés otthonod megteremtésében, ami nem más, mint BB: békés és bevonásos. Ha mást nem jegyzel meg, és viszel magaddal a klassz hajlékotok megteremtéséért, csak ezt, BB, akkor már sokat tettél érte.

BB: béke, ha eddig nem igazán volt

BB béke és bevonásBB béke és bevonás, ebből a béke: túl sok magyarázatra nem szorul: ha nem a házisárkány, hanem a másokat emberszámba vevő társ / anyuka szól belőled,  – aki halkan mondja el, hogy milyen segítségre lenne szüksége a párjától, családjától – azzal mindenkivel jót teszel. Mert elindul egy párbeszéd, a sokszor megélt családi perpatvar helyett. Ezzel csak nyerhettek.

Itt, tudom, jön a mindenki által jól ismert, ugyan már, semmit nem csinál, amikor hazajön, csak kiveszi a sörét a hűtőből, és leül Real-Barca -t nézni. De kérlek, idézd fel a szitut teljes egészében: a képnek az egyik felét írtad le, és mi van a te oldaladdal? Őszintén tedd a szívedre a kezed, ha érzelmekből reagálsz, és ha így az esetek többségében áll a bál. Amit az egyedül-vagyok-hagyva-gondolatod fűt, ugye? Ha segítség kell, gyere!

BB: bevonás, ha eddig egyedül voltál

BB béke és bevonás, már el is jutottunk a bevonáshoz. A YES 2-re kiemelten rá kell erősítenünk Senki nem szereti, ha a feje fölött kiskirálykodnak… , a tieid se! Ha békés beszélgetést követően mindenki érti, és legfőképpen érzi, hogy érdemes összefogni, hogy a közös élet felszabadult és boldog egyen, akkor könnyebb a bevonódás. Például:

Manapság egyszerűsödnek a dolgok a gépesítettség okán, így a családtagok iskoláskortól szinte minden otthoni munkába bevonhatók. Ha csak bekapcsolja a gyerek a mosógépet, és töri lecke után pihenésképpen kiteríti a ruhát, és hallja hazaérkező anyukája jóleső köszönömét, ez egy apró, mégis jelentős lépés az egymásra figyelés (=a boldog hajlék) felé.

BB: béke és bevonás

Ugyanis ha a tevőleges dolgok  – összefogással, csapatban – nagyjából rendben zajlanak, észrevétlen begyűrűzik közénk valami klassz. Ez egy pozitív spirál, minél többször vannak ilyen apróságok, annál magasabbra rugózik a békés hajlék érzése mindenkinél, és annál jobban számíthatunk egymás kreativitására a megoldásaink keresésében. A közös, építő ügyekért mindenki szívesen mozgatja meg a fantáziáját. Új oldalát ismerjük meg a többieknek, és persze magunknak.

Ugye, már mennyivel közelebb vagyunk, hogy az otthonod ne pusztán emberek lakóhelye, hanem hajlék is legyen?

BB pezsgő és borHa a leírtak mentén elkezditek a változtatást, és mindezek ellenére nehéz,  – mert nem biztos, hogy úgy megy majd, mint a karikacsapás –  és már megfordult a fejedben, hogy feladod, akkor is egy dologban biztos lehetsz, nincs az a megátalkodott 🙂 család, amely, ha nem is azonnal, de hosszabb távon ne lenne partner a jó szándékú együttműködésben. Bocsánat, kettőben lehetsz biztos, a másik, hogy támogatlak a megoldásodban ha szükséged van rá! Mert a cél nemes, csak indulj el érte…!

Boldog, békés hajlékot Nektek! És boldog Karácsonyt a hajlékotokban!

Kapcsolódó:
=>Családformáló

error: Content is protected !!