Boldog mama és gyerek- evési gondok nélkül

Boldog mama, jól evő gyerek

A gyerek etetése számodra is kínlódás? Hogy lesz ebből élmény? Íme, egy tipp a 3-4 éveseddel, mert a legegyszerűbb megoldások működnek az evésnél is legjobban: neki ízlő egészséges finomságokkal teljesen megrakott tányér a gyerek előtt. Vagy ugyanolyan finomságból kis adag a tányéron. Vajon melyikről eszik többet szemed fénye, ha rossz evő?  …
Ugyan a válogatós gyerekből nem lesz varázsütésre jól evő, egy próbát megér, sőt az az önbizalommal telítő kellemes meglepetés is érhet, hogy kérni fog még, ha a jó verzió mellett döntesz.
Ne fedjük még fel, hogy melyik tipp a nyerő, tényleg érdemes kipróbálnod! Mindenkinek joga megtapasztalni, hogy a gyerek etetése nem kell, hogy rémálom legyen.

Sőt, a fenti mellett olyan további gyerek etetési tippek is segítenek, mint például az evési idők állandósága, színes ételek tálalása, ami már ránézésre is élmény, jó példával élen járás: sikeresebb lehet a gyümölcsevésre ösztönözni, ha látja, hogy a gyümölcskosárból a környezetében lévők fel-felkapnak egy almát, mandarint,  szőlőt, és élvezettel eszegetik…
Számtalanszor szó esett róla, hogy ez milyen nehéz… az elején! Ha már rutinná válik, elkezd működni, és a bizonytalanságból önbizalom, belőled pedig magabiztos anyaoroszlán lesz a gyereked etetése terén is.

error: Content is protected !!