Motiválás, építkezés

Építkezés: ez most nem az, ami kapcsolatokat nulláz le :). Eddig leépítettük, eltávolítottuk, amire nincs szükséged, most létrehozzuk, ami támogat, épít, téged, titeket, a békés hajlékotokat. Ehhez az építkezéshez, ami már a könnyebb része a történetnek: 6 megszívlelendő dolog nőként, ha békés otthonra vágysz. Annyiban a szitu nem változik, hogy a továbbiakban is valószínű te fogsz az élére állni az otthoni dolgaitoknak, és ez a vezető szerep, valljuk be, sok nőnek fontos is. Ha már vezetés, akkor jó vezetőként érdemes terelgetni a csapatot. Ehhez mellékelek egy-két javaslatot. Mert jobb élére állni valami jónak, mint rabszolgaként egyedül gürizni… yes! Ha kétségeid lennének, és eloszlatnád, akkor itt megtalálsz!

6 megszívlelendő dolog nőként, ha békés otthonra vágysz

YES 1 Őszintén, szívedből beszélj a tieiddel!
Yes a békés családi hajlékra-6 megszívlelendő dolog nőkéntOszd meg a pároddal, családoddal kedvesen (!), hogyan látod és érzed (!) a helyzetet, mi lenne a kívánatos, hogy a mindennapok gördülékenyen menjenek, és láttasd az ideális állapotot, és azt is, nélkülük csak vágy marad, és összefogva sikerülhet!

YES 2  Mindenkit vonj be!
A sikerhez csapattá kell kovácsolódni, ehhez kell, hogy mindenki a legkisebbtől a legnagyobbig bevonódjon, ahogy tud, kupaktanácsba, feladatokba… Kupaktanács: ahol a tervezés zajlik, és ahol MINDENKI véleménye, tapasztalata, igénye (!) számít.

YES 3  Mondd el, mennyire örülsz és hálás vagy, és bátorítsd őket!
Az összefogásért, hogy csapat vagytok, és hogy milyen jól működtök (nyugodtan előlegezd meg, ha még nem)! Így az nekik is öröm, és a lelkesedésük is nő!

YES 4 Tekintsd őket felnőttnek!
Pontosabban tekintsd őket alkalmasnak arra, és mondd is el nekik, hogy a család életében vállalt feladataikat meg tudják csinálni! Biztosan nem úgy, ahogyan te (nem olyan szépen, alaposan…) de mi ez ahhoz képest, amennyit összességében nyertek az összefogással! Egyébként pedig mindenben egyre ügyesebbek lesznek!

YES 5 Legyél türelmes!
Tudjuk, csak a csodák történnek varázsütésre, de mi megelégszünk a lépésről lépésre történő fejlődéssel! Ha keményebb a helyzet, akkor se csüggedj, varázsold a célt magad elé az összes érzékszerveddel tapasztalhatóan!

YES 6 Hagyd, hogy érvényesülhessen: mindenki egyért, egy mindenkiért!
Mindenkinek legyen lehetősége arra is, hogy a vállalt kötelezettségein túl a közös hajlékért,  megcsillogtassa, amiben tényleg jó! És ha egyszer-egyszer kibújnak, az bizony lehet, és megengedhető, mert ha valaki éppen római jog vizsgára készül a héten, vagy éppen csak túl sok teher van rajta, ott beugranak a többiek!

Vidáman a családi hajlékban-6 megszívlelendő dolog nőkéntHa már elkezdtek  látszani, érződni a változások, és ez lelkesít, vagy kérdésed van, köszi, ha megosztod velem!

Ha ezt a hatot elültetted bennük, vagy már ki is pipáltad, akkor összefoglalásként már csak egyre kell koncentrálnod: BB

Kapcsolódó:

BB: Bor és pezsgő? Nem az
=>Családformáló

error: Content is protected !!