Az úgyse… ma ez az igen veszélyes, és jól elcsépelt sablon kerül terítékre. Megdöbbentően sokszor mondjuk mindannyian. Tényleg veszélyes. Azért mert – ikertestvéreivel együtt, mint „ugyanmár”, „na, majd pont neked …, ha x-nek se” és társaik – sokszor hallva romboló hatása a bőrünk alá, a zsigereinkbe is be lehet kódolva.

Különösen veszélyeztetettek vagyunk mi középkorú nők, akik, ha szinglik vagyunk éppen, gyakran a következőkkel küszködünk:

Az úgyse és a középkorú szingli nők

  • alapból szinte törvényszerűen, és fokozottan ez a kártékony belső parancs munkálkodik bennünk
  • plusz nagyon sokszor nem egy csalódáson, sikertelenségen vagyunk túl, legyen az házassági válság, rosszabb esetben válás vagy részünkről érzelmekkel felruházott, de utóbb értéktelennek bizonyuló kapcsolat vagy rövid liaison (halkan jegyzem meg, hogy ha „ÚGYSE-közeg” vett/vesz körül, akkor ezek a sikertelenségek okozta kudarcérzések sokszorosan felnagyítódnak)
  • szingliként az van a fejünkben, hogy a sokkal fiatalabbak, csinosabbak …  garmadával kell versenyeznünk, kis eséllyel. (Sorolhatnánk hosszan, miféle további tulajdonságokat gyűjtögetünk össze, hogy a helyzetünk még ijesztőbb legyen …).

Szóval lehet az úgyse-parancsnak engedelmeskedve működni, és lehet másképp is, erre hadd idézzek egy számomra kedves történetet: a leveli békák versenyéről, ahol is a cél, hogy megmásszanak egy nagyon magas borostyános falat. Sokan neki is gyürkőznek a kihívásnak, miközben lent népes békasereg biztatja őket. Haladnak, haladnak, és ahogy egyre feljebb ér a mezőny, egyre nehezebb leküzdeni a meredek falat, a borostyánnal is nehezített pályát, így egyre többen esnek ki. A még küzdők egyre jobban izzadnak a nehéz feladattal, a tömeg pedig egyre hitetlenebbül áll a kihíváshoz, zúg a negatív kórus.
– Úgyse sikerül!- Á, ez lehetetlen! – és hasonlók. A végén csak egyetlen béka marad, aki teljesítette a kihívást. Csodálkozva faggatta mindenki, hogy volt erre képes. De nem jött válasz.
A győztes kis béka ugyanis süket volt…

Érdemes eldöntened, hogy az úgyse-k mögé bújsz, és hagyod, hogy a kórus eltérítsen, mert annyit hallottad már, hogy a belső hangod is ezt dübörgi, vagy olyan utat választasz, ami teljesen másfelé visz.

Ha lépésről lépésre haladsz ezen az úton, akkor van mire támaszkodnod, és ha jönnek is akadályok, mert jönni fognak, és tapasztalod, hogy nehéz, és a második-harmadik pasi sem a te embered még, akkor se add fel, mert ha ezek mentén haladsz, egyszerűen megtetted a legfontosabbat, építetted magad a boldogságodért, és nem követed el azt a hibát, hogy a környezetedre mutogatsz, meg a csillagállásra, meg – a legfontosabbat ki ne hagyjam – a pasik hülyeségeire. Nem mintha nem volnának nekik, de neked sokkal inkább azzal van dolgod, amire ráhatásod van, és akkor olyan lehetsz, mint a mágnes, és  bármily hihetetlen, előbb-utóbb a rád méltóakkal hoz össze a szerencséd! Tudom, ezt nehéz elhinned, ha az ÚGYSE munkálkodik benned, de működik! A jó hír, hogy ha változtatsz, ÚGYSE maradsz boldogtalan! Ha kihívást látsz a helyzetben, bátran klikkelj ide!

error: Content is protected !!
Share This