Karácsony alkalmából kivételesen más jellegű szösszenetet írok ebben a blogban, mint amilyeneket szoktam, bár ez is megfigyelésen alapul, azon, hogy nagyon beválik ünnep környékén ez a kis meglepetés finomság!

meglepetes

Íme, a recept: 11 dkg margarint, 11 dkg cukrot, 1 csomag vaníliás cukrot és 3 tojássárgáját jól keverd el! Adj hozzá apróra vágva 5 dkg – 5 dkg- nyit a következőkből: dió, étcsoki, mazsola, aszalt szilva és továbbiak tetszés szerint: vörösáfonya, füge, vagy sűrű, kemény lekvár. Illik bele még 1 narancs héja szintén apróra vágva.
A masszához keverj hozzá 11 dkg lisztet, 1 lapos mokkáskanál sütőport és a 3 tojás fehérjéből felvert habot. Vajjal kikent és jól belisztezett őzgerincformában kell 25-30 percig alacsony hőfokon sütni.

Nincs más dolgod, mint az ünnepi asztalra tenni, és örülni az örömnek, amit szerzel vele!

error: Content is protected !!