Hogyan zajlik a közös munka?

 

A közös munka kényelmesen, hátradőlve, vagy akár sétálva (utóbbinál mélyebb részekhez érve általában észrevétlen megállunk!), fűben ülve, eszegetve, szürcsölgetve, esetenként skype-olva… szóval tetszésed szerint zajlik!

Ami történik, azt leginkább segítő, inspirációs és oldott társalgásnak nevezném, empátiával fűszerezve. A lényege, hogy saját erőforrásaidat segítek felfedezni, mozgósítani, és céljaid szolgálatába állítani. A felfedezés, az inspiráció természetes közege baráti, oldott légkör, a szelíd “okos” kérdések, a “be nem avatkozás” és a “nem tudás” művészete, hogy csak egy-két érdekesebb összetevőt kiemeljek.

Az általam használt Mick Cope-féle módszer mellett szól, hogy a közös munka során nem csak addig vagyok partner az utadon, amíg kitalálod, mit és hogyan kell tenned, hanem akkor is, amikor a neheze jön, amikor már tevékenykedsz, változtatsz, és eközben segítségre van szükséged.
Nyitottságodtól, spirituális beállítottságodtól függően további kiegészítő módszereket is behívhatunk.

Ahogy az sűrűn elhangzik, a coaching nem terápia, és nem is tanácsadás: Mivel nem terápia, így például mérhetjük az előrehaladásodat folyamat közben. Továbbá, mivel nem kapsz tanácsokat, így az utad, megoldásod valóban a tiéd.
Ha maradtak benned kérdések, keress bátran!

“A coach feladata segíteni másoknak, hogy segíthessenek önmagukon.”
Mick Cope

Kíváncsi vagy a SZERETET-TÉRKÉPEDRE? Adj meg egy-két adatot, és már rajzolhatod is!

Kategóriák

Blogarchívum

error: Content is protected !!
Share This