Pasivirtus – férfilét manapság

FÉRFILÉT

Mit várok el magamtól férfiként? Mennyire van a férfilét összhangban azzal, hogy a párom, családom és a tágabb környezetem milyen helytállást, virtust vár el tőlem? Szeretnék-e, és hogyan megfelelni nekik? Milyen mintát hozok magammal? Kötök-e kompromisszumokat? Ha igen, mennyire tartom ezt férfiasnak? Mennyire könnyű/nehéz velem? (Ha véletlenül nem vagyok kapcsolatban) miért nem jön már szembe a „Nő”…? …

Lehetséges, hogy ezek a témák egyáltalán nem foglalkoztatnak ( =nincs ilyen problémád / =szerencsés alkat vagy / =lazán tudod kezelni / …vagy a párod…).
Ha mégis, akkor csak kérdésként merülnek fel, vagy nyomasztanak is? Ha utóbbi, akkor már régóta az lebeg a lelki szemeid előtt, hogy leteszed ennek a terhét? (…esetleg halkan hozzáteszed, és akkor végre mindenki békén hagy …). Mi a legnehezebb? Próbáltad megoldani? Hogyan fogtál hozzá? Szerinted mitől nem jött a tuti megoldás? Egyáltalán, mi lehet a te megoldásod?

VIRTUS

Az a vágyad, hogy otthon – gyakran – béke honoljon, feleséged / barátnőd egyre gyakrabban elfogadja a rigolyáidat (Barca-meccsre behűtve a sör a polcon, ahová csukott szemmel nyúlsz be a hűtőbe… nem félek attól, hogyha nem vagy sportkedvelő, attól még ne lennének hasonlók a tarsolyodban). Poént félretéve, mindeközben a férfilét teljesen a sajátod, békében vagy magaddal, mert a helyeden vagy, szívesen és kedvesen vagy a tieiddel (és ők is veled) a legkisebbtől a legnagyobbig. Túl szép, hogy igaz legyen? Dehogy!

FÉRFIVIRTUS

A titok, hogy a te megoldásod, energiáid, virtusod kell hozzá, ami rád van szabva, és a személyes környezetedre.
Férfiként általában az élet más területein tudod, mit kell tenned, de most nem igazán? Szívesen megosztanád a kétségeidet, hogy közelebb kerülj a megoldásodhoz, netán önmagadhoz? A férfiléted részeként általában az élet más területein a tisztánlátás, egyértelmű döntések, felelős cselekvések, eredmények jellemeznek, és odajutottál, hogy önmagaddal kapcsolatosan is  ezekre lenne szükséged? Sok  szerepükben megéltem már férfiakat, páromként, családtagként, vezetőként, munkatársként, így ha biztatás, empátia, jókor feltett célzott kérdések és a személyes megoldásod kidolgozása kell, itt megtalálsz!
Férfilét

Kapcsolódó:

Énmunka – az önismeret, önfejlesztés 5 aranyszabálya

error: Content is protected !!
Share This